GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

HOLOEXPO 2011

Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση Ολογραφίας HOLOEXPO2011 στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Holoexpo2011logo

 

 

 

HoloEXPO2011 opening plenaryΗ 8η Διεθνής Συνάντηση HOLOEXPO 2011 διοργανώθηκε εφέτος στο Μινσκ της Λευκορωσίας από 29 Σεπτεμβρίου έως 1ης Οκτωβρίου και όπως κάθε χρόνο συγκέντρωσε επιστήμονες και ακαδημαϊκούς κυρίως από τις δημοκρατίες της τέως ΕΣΣΔ αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Κατά την διάρκεια της Συνάντησης αυτής παρουσιάσθηκε πληθώρα επιστημονικών εργασιών σχετικά με τις εξελίξεις στην Ολογραφία, έγινε ενεργητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον της τεχνικής αυτής και παρουσιάσθηκαν τα πλέον πρόσφατα επιτεύγματα.

 

 

IMG 6949 resizeΜε την ευκαιρία της παράλληλης Διεθνούς Εκθεσης Ολογραμμάτων που διοργανώνεται στον ίδιο χώρο (Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Λευκορωσίας) συμμετείχαν στην Συνάντηση τα πλέον γνωστά ονόματα στον επιστημονικό χώρο της Ολογραφίας κάνοντας μιαν ανασκόπηση της εξέλιξής της τα τελευταία 60 χρόνια με ειδικές  αναφορές στον Yuri Denisyuk και πολλούς άλλους Σοβιετικούς επιστήμονες.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας ήταν τιμώμενος προσκεκλημένος φορέας στην Συνάντηση αυτή, όπου ο Δ/ντής του Αλκης ΛΕΜΠΕΣΗΣ και ο επιστημονικός υπεύθυνος Ανδρέας ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ παρουσίασαν τις πρόσφατες προόδους που έχει επιτελέσει στον τομέα της αναλογικής και ψηφιακής εκθεματικής ολογραφίας στον Ελληνικό χώρο αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκομένους.

P1210614 resize P1210613 resize P1210608 resize  

pdfΗ παρουσίαση του ΕΙΟ στην HOLOEXPO2011 [MINSK_2011.pdf1.23 MB]

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ρωσσική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στην Αγγλική ενώ τα πρακτικά των επί μέρους παρουσιάσεων δημοσιεύονται σε ειδική αναμνηστική έκδοση.

Η επόμενη συνάντηση HOLOEXPO2012 θα διοργανωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας τον Νοέμβριο του 2012.

    IMG 1836 resizeH. Bjelkhagen, A. Sarakinos   IMG 1859 resizeH.J. Caulfield, A. Sarakinos   IMG 1838 resizeA.Sarakinos,H.J.Caulfield,M.Shevtsov