GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

Το ΕΙΟ πήγε (και) στο Λας Βέγκας

Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο Ολογραφίας

                                                                       HOLOPACK2011logoBolexOntheSpot resize

Η καθιερωμένη ετήσια διεθνής συνάντηση του επαγγελματικού χώρου της Ολογραφίας διοργανώθηκε εφέτος από 9 έως 11 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας ήταν προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα ''Ρεαλιστική Εγχρωμη Εκθεματική Ολογραφία: Εφθασε η Ωρα της ; ''

Πιστεύουμε ότι η παράπλευρη φωτογραφία ενός από τα 5 πρόσφατα πειραματικά ολογράμματα του ΕΙΟ που παρουσιάστηκαν ζωντανά στην συνάντηση αυτή και τα επακόλουθα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια των συμμετεχόντων έδωσαν μια σαφή απάντηση στο βασικό ερώτημα της παρουσίασης.

 

AndreasHoldingCroppedEpitaph resize

Σε αυτήν έγινε μια σύντομη αναδρομή στα αποτελέσματα των προσφάτων εργασιών των κυριoτέρων διεθνών φορέων που έχουν ασχοληθεί με την έγχρωμη εκθεματική ολογραφία σε πρακτικές Μουσειακές εφαρμογές και μέσα από αυτές το σημερινό στάδιο ωριμότητας τέτοιων εφαρμογών στον τομέα της καταγραφής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ταυτόχρονα, το ΕΙΟ παρουσίασε σε ένα διεθνές ακροατήριο ολογράφων την πρόοδο που έχει σημειώσει στην ανάπτυξη του απαραίτητου εξοπλισμού (φάση Α') για τις ανάγκες του προγράμματος HoloCultura που ήδη έχει εισέλθει στην φάση Β' (πειραματική λήψη ολογραμμάτων).  Τα ορατά ποιοτικά αποτελέσματα που ήδη αποτυπώνονται με την χρήση των διατάξεων αυτών επιβεβαιώνουν την ορθή κατασκευαστική κατεύθυνσή τους προτού το πρόγραμμα HoloCultura εισέλθει στην πλέον ενδιαφέρουσα φάση Γ΄(πιλοτικά προγράμματα ολογράφισης αντικειμένων πολιτιστικού περιεχομένου).

HOLOPACK2012 resizeΗ διεθνής συνάντηση Holo-pack•Holo-print είναι το ετήσιο συνέδριο του επαγγελματικού χώρου της ολογραφίας. Παράλληλα διεξάγεται συνοδευτική εμπορική έκθεση καθώς και τεχνικά σεμινάρια ενώ αποτελεί τον προνομιακό χώρο ανταλλαγής απόψεων και παρουσίασης των τελευταίων εξελίξεων, τεχνολογιών, προϊόντων και εφαρμογών. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο και χρόνο πραγματοποιείται και η ετήσια γενική συνέλευση της Διεθνούς Ενωσης Κατασκευαστών Ολογραμμάτων (ΙΗΜΑ), στην οποία το ΕΙΟ είναι το μοναδικό μέλος από την Ελλάδα μέσα από την αποκλειστική συνεργασία του με την εταιρεία TAURUS ΑσφαλείςΛύσεις ΕΠΕ.

AlkisHOLOPACK2011 resizeΠερισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα της συνάντησης αυτής μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση των διοργανωτών http://www.holopack-holoprint.com/ ενώ από τον κατωτέρω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε σε σύντομη μορφή (χωρίς τα σχετικά βίντεο) την βασική παρουσίαση του ΕΙΟ. 

Το επόμενο ραντεβού με τον επαγγελματικό κόσμο της Ολογραφίας δόθηκε για το τέλος Οκτωβρίου (29-31) 2012 στην Βιέννη.

 

 ArhonMihailtest1 resize   HN-Nov2011-HiHatHOLOPACKcroppedAHolography News Vol.25 No11 Nov2011   Ampelostest1 resize