GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

Ψηφιοποίηση HOLOSPHERE

holosphere.vol1.no1(8pages) thumb

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας προχώρησε στην ψηφιοποίηση των τευχών του ιστορικού περιοδικού HOLOSPHERE που βρίσκονται στην αρχειακή βιβλιοθήκη του.

Τα τεύχη αυτά προστίθενται σταδιακά στις σελίδες της Βιβλιοθήκης στη κατηγορία Περιοδικά > Holosphere όπου -για λόγους δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας- είναι διαθέσιμα σε ικανοποιητικά χαμηλή ανάλυση αποκλειστικά και μόνον προς ανάγνωση (όχι μεταφορά ή εκτύπωση). Κάνοντας αρχή από τα πρώτα τεύχη του 1972, η κατηγορία αυτή θα εμπλουτίζεται κάθε μήνα με τα τεύχη μιας ακόμη χρονιάς, μέχρις ότου αναρτηθούν συνολικά για επιστημονική μελέτη 110 τεύχη ενός περιοδικού που απετέλεσε την πηγή γνώσης και έμπνευσης όλων των ολογράφων στα χρόνια της έκδοσής του (1972-1987).

Το περιοδικό HoloSphere αρχικά εκδόθηκε από την εταιρεία Sphere Inc. (ΗΠΑ) από όπου και ο τίτλος του. Από το 1974 την έκδοσή του ανέλαβε η εταιρεία International Laser Systems Inc. από το Ορλάντο της Φλόριδα (ΗΠΑ) ενώ από τον Νοέμβριο του 1977 το μέχρι τότε ενημερωτικό δελτίο εξελίχθηκε στο επίσημο περιοδικό του Μουσείου της Ολογραφίας της Ν. Υόρκης με εκδότη τον Ed Bushor. Η έκδοσή του διεκόπη το 1987. 

Η εργασία αυτή που έγινε με κόστος του ΕΙΟ διατίθεται δωρεάν και αποτελεί προσφορά σε όλους τους ενδιαφερομένους για την ιστορική μελέτη των πρώτων ετών εφαρμογών της Ολογραφίας. Τα αρχεία του ΕΙΟ περιέχουν σχεδόν όλα τα τεύχη του περιοδικού Holosphere, ενώ για την συμπλήρωση των ελλείψεων  καλούμε συλλέκτες ή ολογράφους να μας διαθέσουν τα συγκεκριμένα τεύχη σε ψηφιοποιημένη μορφή προκειμένου να ολοκληρώσουν την μοναδική αυτή προσφορά προς την ολογραφική κοινότητα.