GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

Минск 2011

Εκθεση Ολογραφίας στο Μινσκ της Λευκορωσίας (1 Οκτ-1 Δεκ 2011)

Street_banner

Minsk2011-logopositive

Από 1ης Οκτωβρίου 2011 εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας η Διεθνής Εκθεση Ολογραμμάτων που εστιάζει στην παρουσίαση της εξέλιξης των εκθεματικών ολογραμμάτων από την εποχή της ΕΣΣΔ μέχρι σήμερα. Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 160 ολογράμματα όλων των μεγεθών και τύπων (μονοχρωματικά, έγχρωμα, αναλογικά, ψηφιακά) από 15 χώρες και πληθώρα ολογράφων.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας συμμετέχει σαν συν-διοργανωτής της έκθεσης αυτής, για τις ανάγκες της οποίας διαθέτει 60 ιστορικά ολογράμματα από την συλλογή του εστιάζοντας κυρίως στην εξέλιξη της έγχρωμης ολογραφίας για Μουσειακές εφαρμογές.

 IMG 1983 resizeΑλκης ΛΕΜΠΕΣΗΣ & Michail SHEVTSOVΗ έκθεση παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 800 τ.μ. στο κτίριο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Λευκορωσσίας και αναμένεται να προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τοπικούς και διεθνείς φορείς μιας και είναι η πρώτη που συγκεντρώνει εκθέματα από τις τέως Σοβιετικές Δημοκρατίες παράλληλα με τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της Εκθεματικής και Μουσειακής Ολογραφίας. Μετά την ημερομηνία των επισήμων εγκαινίων, φωτογραφίες των εκθεμάτων με την περιγραφή τους αλλά και εικονική ξενάγηση στην έκθεση παρουσιάζονται σε ψηφιακό κατάλογο (CD) που διατίθεται έναντι τιμήματος στην είσοδο της έκθεσης. Εναλλακτικά, τα περισσότερα από τα εκθέματα με ατομική περιγραφή παρουσιάζονται στην ακόλουθη εσωτερική ιστοσελίδα του ΕΙΟ:  http://minsk2011.hih.org.gr/en/gallery.html όπου υπάρχει φωτογραφικό αναμνηστικό υλικό αλλά και βίντεο από την τηλεοπτική ενημερωτική κάλυψη της έκθεσης.

Θα διαρκέσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2011 με καθημερινές ώρες λειτουργίας 10πμ-19μμ για το κοινό με ιδιαίτερη κάλυψη από τα τοπικά ΜΜΕ και οργανωμένες σχολικές επισκέψεις κατά την διάρκεια των 2 μηνών λειτουργίας της.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση αυτή μπορείτε να δείτε στην σχετική σελίδα μας:

http://www.hih.org.gr/el/institute/projects/ektheseis/minsk2011.html