GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

Οι άνθρωποι του Ε.Ι.Ο.

alkisinofficeweb

Ο Αλκης ΛΕΜΠΕΣΗΣ ασκεί τα καθήκοντα άμισθου διευθυντή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΛΟΓΡΑΦΙΑΣ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και φοίτησε στο ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Πατησίων. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά. Είναι πτυχιούχος (άριστα, υποτροφία ΙΚΥ) του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά και με μεταπτυχιακές (M.Sc.) στην Ενεργειακή Οικονομική του Πανεπιστημίου Surrey Αγγλίας. Τα προσωπικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην σύγκλιση της τεχνολογίας με τις εικαστικές τέχνες.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ:

  • Ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Σουηδία, το Βέλγιο και την Ολλανδία (1983-1988).
  • Από το 1988 έως το 1993 διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Ελληνοβρεταννικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.
  • Από το 1993 έως σήμερα ασκεί με επιτυχία διεθνή εμπορική δραστηριότητα με έδρα την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Πολωνία.
  • Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Διεθνούς Ενωσης Κατασκευαστών Ολογραμμάτων (ΙΗΜΑ) για την περίοδο 2004-08.
  • Διετέλεσε πρόεδρος της AIESEC Ελλάδος, μέλος του ΔΣ της ΧΑΝ Αθηνών και διαφόρων ΜΚΟ με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
  • Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 Η βράβευσή του από την Διεθνή Ενωση Κατασκευαστών Ολογραμμάτων (ΙΗΜΑ) με το Βραβείο Brian Monaghan 2018 για την Επιχειρηματική Καινοτομία έρχεται σαν επιστέγασμα μιας μακράς επαγγελματικής πορείας και ενασχόλησης με την ολογραφία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της (εκτυπώσεις ασφαλείας, διασφάλιση γνησιότητας προϊόντων και εγγράφων, εκθεματική ολογραφία και διοργάνωση θεματικών εκπαιδευτικών εκθέσεων).

 


 andreasforweb

Ο Ανδρέας ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ ασκεί τα καθήκοντα άμισθου επιστημονικού διευθυντή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΛΟΓΡΑΦΙΑΣ. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1955 και είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος της ΦυσικοΜαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Ελληνικά. Είναι καθηγητής Φυσικής στην ιδιωτική Μέση εκπαίδευση από το 1981.

Παράλληλα, την περίοδο 1981-1985, ασχολήθηκε με την ανάπτυξη  οπτικών συστημάτων High power Laser beam delivery  και ηλεκτρονικών συστημάτων Low noise Data acquisition με κύριο  πελάτη εργαστήρια του Ινστιτούτου Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Andreas-Sarakinos-Denisyuk-Medal-25Με την Ολογραφία ασχολείται από το 1985 με την ανάπτυξη μεθόδων και συσκευών Οπτικής Ολογραφίας και Στερεοσκοπίας για εμπορική χρήση. Το 1994 ολοκλήρωσε την σχεδίαση και πρωτοτυποποίηση του πρωτοποριακού για την εποχή συστήματος Συνθετικής Ολογραφίας MVH που επιχορηγήθηκε από τη ΓΓΕΤ στα πλαίσια του προγράμματος ΠΑΒΕ. Ανέπτυξε μεθόδους για την βελτιστοποίηση της χημείας εμφάνισης  ολογραφικών επιστρώσεων για αναλογικά και συνθετικά ολογράμματα καθώς επίσης λογισμικό και υλισμικό για θερμοτυπικές συσκευές εκτύπωσης ολογραμμάτων ασφαλείας.

Από το 2002 δραστηριοποιείται με εργασίες παραγωγής 3D-εκτυπώσεων με πολυπρισματικούς φακούς (Lenticular), για τις οποίες ανέπτυξε και βελτιστοποίησε αλγορίθμους ψηφιακής επεξεργασίας συνθετικών εικόνων.

Το 2015 του απονεμήθηκε το βραβείο DENISYUK MEDAL, της D.S. Rozhdestvensky Optical Society, Russia , για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην καταγραφή έγχρωμων ολογραμμάτων Denisyuk.

Hγείται της ανάπτυξης των OptoClones καθώς και της σχεδίασης και κατασκευής των φορητών συστημάτων για την καταγραφή και τον φωτισμό τους  .

Εχει συμμετάσχει σε όλα τα διεθνή ερευνητικά προγράμματα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογραφίας και έχει δώσει σειρά διαλέξεων και παρουσιάσεων σχετικά με την Οπτική Ολογραφία, από τις οποίες ενδεικτικά αναφέρονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ολογραφικές Τεχνικές), στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Το Φώς και ο Τρισδιάστατος Κόσμος), στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο Αθηνών (Ολογραφία και Μη Καταστροφικός Ελεγχος), στο ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης (Ολογραφία και Μη Καταστροφικός Ελεγχος), στο ΤΕΙ Πειραιώς (Μέθοδοι Μαζικής Αναπαραγωγής Ολογραμμάτων), στην Ενωση Ελλήνων Φυσικών (Οι Φυσικές Αρχές της Ολογραφίας- Μαθηματική προσέγγιση). κ.ά.

 

andreassaxbyinukforweb

Graham SAXBY και Ανδρέας ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ

Αγγλία, Σεπ 2008

 


 

O Νικόλαος ΖΕΡΒΟΣ είναι  εξωτερικός συνεργάτης τουΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΛΟΓΡΑΦΙΑΣ.
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1951 και αποφοίτησε απο το Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1974. Ομιλεί Ελληνικά και Αγγλικά. Δίδαξε Μαθηματικά στη Μέση εκπαίδευση τη περίοδο 1981 -1983. Απο το 1983 μέχρι σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με την ανάπτυξη και παραγωγή αναλογικών και ψηφιακών συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας και βιομηχανικού ελεγχου.

Με την Ολογραφία και την Στερεοσκοπία ασχολείται απο το 1985 με κύριο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη συσκευών και μεθόδων για εμπορικές εφαρμογές. Απο το 2002 εργάσθηκε για την ανάπτυξη μεθόδων μαζικής παραγωγής Συνθετικών Εικόνων σε πολυπρισματικούς φακούς. Εχει συμμετάσχει σε ολα τα διεθνή ερευνητικά προγράμματα του Ε.Ι.Ο και έχει δώσει σειρά διαλέξεων για την Ολογραφία στα σημαντικότερα ακαδημαικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

 

 


 tasosforweb

 

 

 

 Ο Αναστάσιος Τζεράχογλου είναι εξωτερικός συνεργάτης τουΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΛΟΓΡΑΦΙΑΣ. Γεννήθηκε στον Βόλο το 1969. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Τηλεπικοινωνιακής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Donau Αυστρίας. Μιλάει Ελληνικά και Αγγλικά.  Είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Τηλεματικών Εφαρμογών του τμήματος Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά από την ίδρυσή του.
Από το 2008 είναι γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τηλεματικών Εφαρμογών.
Έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη υπολογιστικών συστημάτων, συστημάτων αυτοματισμού και ρομποτικής καθώς και οπτικοακουστικών συστημάτων υψηλής απόδοσης. Η πρώτη επαφή του με την ολογραφία και τα lasers σε επίπεδο κατασκευών ήταν το 1989.

 

 



michailforweba

Ο Michail SHEVTSOV είναι ο εξωτερικός επιστημονικός σύμβουλος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΛΟΓΡΑΦΙΑΣ. Γεννήθηκε το 1945 στην Συμφερόπολη της τότε Ε.Σ.Σ.Δ. και αποφοίτησε από το Τμήμα Οπτικής της Σχολής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αγ. Πετρούπολης. Στο Ινστιτούτο Οπτικής του ίδιου πανεπιστημίου ανέλαβε ερευνητικά καθήκοντα τόσο σαν μεταπτυχιακός φοιτητής, μηχανικός και ερευνητής  από το 1969 έως το 1980.

Από το 1980 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στο παγκοσμίου φήμης Παν-Ρωσσικό Ερευνητικό Κέντρο -  Κρατικό Ινστιτούτο Οπτικής S.I.VAVILOV (όπου και η εφεύρεση των ολογραμμάτων τύπου Denisyuk) σαν υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων και διευθυντής εργαστηρίου οπτικής.

  • Εχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 άρθρα επιστημονικού περιεχομένου
  • Εχει παρουσιάσει περισσότερες από 15 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια
  • Κατέχει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας
  • Εχει συμμετάσχει στην διοργάνωση πάνω από 21 εκθέσεων ολογραμμάτων στην Ρωσσία και διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.
  • medaleΒραβεύθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του προγράμματος EURECA στην 50η Εκθεση Καινοτομίας στις Βρυξέλλες

     

michailwithdenisyukforweb

Dr. Michail SHEVTSOV και Prof. Yuri DENISYUK