GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

Επί του Πιεστηρίου (2017)

Σύντομα Νέα

Ενημέρωση 25 Νοε 2017

Τα καλύτερα είναι στα 30 !!

Στα 30α γενέθλια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογραφίας ήλθε και η νέα βράβευσή του από την Διεθνή Ενωση Κατασκευαστών Ολογραμμάτων (ΙΗΜΑ) στην Βαρκελώνη της Ισπανίας με το βραβείο-έπαινο 'Best Display Application of Holography' 2017-Excellence in Holography σαν επιστέγασμα μιας πορείας τριών δεκαετιών. Αφορμή απετέλεσε η δημιουργία της συλλογής ολογραφικών OptoClones φημισμένων Ρώσσικων κρατικών θησαυρών από το Μουσείο Diamond Fund στο Κρεμλίνο της Μόσχας από τον Ανδρέα Σαρακηνό, επιστημονικό υπεύθυνο του ΕΙΟ και την ομάδα του. Η βράβευση αφορά όχι μόνο την δημιουργία των οπτικών κλώνων αλλά και την ανάπτυξη εξειδικευμένων συστημάτων για την έκθεση και τον φωτισμό τους. Tο βραβείο παρέλαβε ο δ/ντής του ΕΙΟ Αλκης Λεμπέσης στο όνομα όλων των εμπλεκομένων στην εργασία αυτή καθώς και των συνεργαζομένων φορέων όπως το Πανεπ. ΙΤΜΟ της Αγ. Πετρούπολης.

Η απονομή έγινε στην καθιερωμένη επίσημη τελετή (δείτε εδώ στιγμιότυπα από την ιστοσελίδα των διοργανωτών) κατά της διάρκεια των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου Holography Conference 2017, όπου το ΕΙΟ παρουσίασε και σχετική εργασία.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο από τις ειδήσεις μας με θέμα 'Τα Διαμάντια είναι Παντοτεινά.


 Ενημέρωση 18 Νοε 2017

Υπάρχει και 'εις ανώτερα' ?

Σε ειδική έκθεση που διοργανώθηκε στο Grand Palace του Κρεμλίνου από το Κρατικό Θησαυροφυλάκιο της Ρωσσικής Ομοσπονδίας (Gokhran of Russia) με την ευκαιρία εορταστικής εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Diamond Fund παρευρέθηκε ο Ρώσσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev. Και είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την τελευταία εξέλιξη της εκθεματικής ολογραφίας με τους ΟπτοΚλώνους του ΕΙΟ από 11 μοναδικά κρατικά κειμήλια ανεκτίμητους θησαυρούς της Ρωσσίας.

Οπως ήταν φυσικό, η εκδήλωση καλύφθηκε απο τον τύπο και την τηλεόραση και μπορείτε να δείτε μια σύντομη συρραφή απο σχετικά στιγμιότυπα και συνεντεύξεις από το YouTube κανάλι του EIO. Και αν οι γνώσεις σας στα Ρωσσικά δεν επιτρέπουν να κατανοήσετε πλήρως τα τεκταινόμενα, οι εικόνες με τους Οπτοκλώνους σε κεντρικό πλάνο μιλούν από μόνες τους. Μην παραλείψετε να δείτε την αντίδραση του Ρώσσου πρωθυπουργού στο τέλος του βίντεο.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο από τις ειδήσεις μας με θέμα 'ΟπτοΚλώνοι για Βραβείο ?'


Ενημέρωση 17  Νοε 2017

Η ολογραφία έγινε 70 χρονων

OptoClone by Andreas Sarakinos 2017

Φέτος γιορτάζουμε τα 70 χρόνια από την εφεύρεση της ολογραφίας το 1947 από τον Denis Gabor (βραβείο Nobel 1971). Αλλά και τα 90 χρόνια από την γέννηση του Yuri Nikolaevich Denisyuk, του ανθρώπου που επινόησε την ολογραφική διάταξη μονής δέσμης και τα εκθεματικά ολογράμματα λευκού φωτός που φέρουν το όνομά του.  Ολογράμματα που το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας έχει φέρει σε ύψιστο ποιοτικό επίπεδο με τους 'Τρισδιάστατους Οπτικούς Κλώνους Εργων Τέχνης'.

Δώρο γενεθλίων για την εκθεματική ολογραφία λοιπόν η έκθεση των 11 ΟπτοΚλώνων από ανεκτίμητους κρατικούς θησαυρούς της Ρωσσία για πρώτη φορά μέσα στο Κρεμλίνο της Μόσχας. Δώρο γενεθλίων και για τον Yuri Denisyuk από τους φίλους του, μια νέα ιστοσελίδα του ΕΙΟ με επιλεγμένα θέματα για τον άνθρωπο που μας έχει δώσει αντικείμενο ζωής, ενασχόλησης και δημιουργίας.