GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

Επί του Πιεστηρίου (2015)

Σύντομα Νέα

Ενημέρωση 06 Δεκ 2015

 Μια πορεία 28 ετών !!

Alkis-HiH Best of Year-DSC05285-50

Η βράβευση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογραφίας από την Διεθνή Ενωση Κατασκευαστών Ολογραμμάτων (ΙΗΜΑ) στην Σαγκάη της Κίνας με το βραβείο 'Best of Year 2015'-Excellence in Holography αποτελεί την δικαίωση μιας μακράς πορείας. Αφορμή απετέλεσε η δημιουργία της συλλογής ολογραφικών OptoClones των φημισμένων Ρώσσικων αυτοκρατορικών αυγών του Μουσείου Φαμπερζέ της Αγ. Πετρούπολης από τον Ανδρέα Σαρακηνό, επιστημονικό υπεύθυνο του ΕΙΟ. Η βράβευση αφορά όχι μόνο την δημιουργία των οπτικών κλώνων αυτών αλλά και την ανάπτυξη εξειδικευμένων συστημάτων για την έκθεση και τον φωτισμό τους. Και φυσικά επεκτείνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του EIO και φορείς όπως το Πανεπ. ΙΤΜΟ της Αγ. Πετρούπολης, το Μουσείο Φαμπερζέ αλλά και τον χορηγό του εγχειρήματος James Bowater


 Ενημέρωση 06 Ιουλ 2015

Αξιος και για μετάλλιο ! 

Andreas-Sarakinos-Denisyuk-Medal-25

Στο περιθώριο της πιο σημαντικής συνάντησης των ολογράφων όλου του κόσμου, το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Εκθεματικής Ολογραφίας, που έγινε εφέτος τον Ιούλιο για πρώτη φορά στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσσίας, ο Ανδρέας Σαρακηνός, επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΙΟ, τιμήθηκε με το Μετάλλιο Yuri Denisyuk της D.S. Rozhdestvensky Optical Society 'για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην καταγραφή έγχρωμων ολογραμμάτων'. Η συνδιοργάνωση του Συμποσίου από το Πανεπ. ΙΤΜΟ και το ΕΙΟ στην μνήμη του Denisyuk (εφευρέτη των ομώνυμων ολογραμμάτων) κατά την διάρκεια του 2015-Παγκόσμιου Ετους Φωτός της UNESCO είναι μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία για την αναγνώριση αυτή σε κάποιον που ουσιαστικά συνέδεσε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής με την ολογραφία.

 


Ενημέρωση 30 Ιουν 2015

 Στο top-10 της Καινοτομίας

ΗΙΗ-ΕλλαδαΚαινοτομει -Καθημερινη-large

Η κατάταξη στο top-10 Εφηρμοσμένης Ερευνας των 'Τρισδιάστατων Οπτικών Κλώνων Εργων Τέχνης' μέσα από 208 υποψηφιότητες  του 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που συνδιοργανώνουν η Eurobank και ο ΣΕΒ  αποτελεί μιαν ακόμη αναγνώριση των προσπαθειών του ΕΙΟ. Η πρόταση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογραφίας γνώρισε ευρεία δημοσιότητα με ειδικά αφιερώματα στον τύπο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), στην τηλεόραση (ΣΚΑΪ-Πρώτη Γραμμή) και σε ειδικά road-shows στην Ελλάδα. Στην -ανοικτή στο κοινό- προφορική αξιολόγηση (βίντεο) συμμετείχαν οι Ανδρέας Σαρακηνός και Τάσος Τζεράχογλου.