GreekEnglish (United Kingdom)
NEWS
Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon 

Ενα Αίσιο Τέλος. Και ο Επόμενος Σταθμός;

Ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία η 1η WEDH στο Μινσκ της Λευκορωσίας

FirstSnowWEDH resize

Σε απόλυτο συγχρονισμό με τον ερχομό του πρώτου χιονιού ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου η Διεθνής Εκθεση Ολογραμμάτων (WEDH Minsk2011). Και τι καλύτερο τέλος από αυτό που επεφύλαξε η τύχη στις προσπάθειες των διοργανωτών; Την ίδια μέρα, υποδεχθήκαμε την 100.000η επισκέπτρια στο πρόσωπο της 19χρονης Daria Sidorovich, πρωτοετούς φοιτήτριας στην Σχολή Σχεδίου και Διακοσμητικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Λευκορωσίας.

Και η δημόσια τελετή απονομής αναμνηστικής πλακέττας συνεχίσθηκε με την ειδική ξενάγηση μιάς ομάδας 80 περίπου σπουδαστών της ίδιας Σχολής στους χώρους της έκθεσης από τον Αλκη Λεμπέση, Διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογραφίας (με την βοήθεια διερμηνέως, φυσικά!). Μιά ξενάγηση διάρκειας 90 λεπτών που ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των πλέον πρόσφατων εντυπωσιακών δημιουργιών του ΕΙΟ.

  Image00003 resize  Image00005 resize

Η έκθεση αυτή, στην οποία το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας συμμετείχε σαν ο βασικώτερος συντελεστής δανείζοντας 60 επιλεγμένα ολογράμματα από την ιστορική Συλλογή του σε σύνολο 150 εκθεμάτων, απέδειξε σε δύσκολους καιρούς την οικονομική βιωσιμότητα τέτοιων δραστηριοτήτων και την αναπόδραστη έλξη που εξακολουθεί να ασκεί η Ολογραφία σε μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι -πέραν από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εργασιών του ΕΙΟ- η Συλλογή Ολογραμμάτων του (που ήδη αριθμεί πάνω από 500 σημαντικά εκθεματικά ολογράμματα) εμπλουτίζεται σε καθημερινή σχεδόν βάση με την αγορά ιστορικών ολογραμμάτων από όλο τον κόσμο. Σκοπός αυτής της σημαντικής επένδυσης είναι η δημιουργία μιας αντιπροσωπευτικής Συλλογής που θα αποτελέσει τον κορμό ενός Εκθεσιακού Κέντρου Εφαρμογών της Οπτικής, όπου θα εκτίθεται σε μόνιμη βάση μαζί με άλλες θεματικές περιοδεύουσες εκθέσεις.

Image00007a resize

Ηδη, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας και οι συνδιοργανωτές της WEDH δέχονται και εξετάζουν προτάσεις για επανάληψη αυτής της ιδιαίτερα επιτυχημένης Διεθνούς Εκθεσης Ολογραφίας σε μια σειρά άλλων χωρών και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον να δοθεί και στο κοινό στην Ελλάδα η ευκαιρία να βιώσει την οπτική πανδαισία που μόνο η μαγεία της Ολογραφίας μπορεί να προσφέρει.